Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Hammerfall - Renegade

Hammerfall - Renegade

Label : Nuclear Blast | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Horst : Jawel, we hebben er weer één voor de betere bierfeesten en partijen (of is dat hetzelfde?). HammerFall's nieuwste product : 'Renegade'. 'Hoezo voor feestjes?' denkt U wellicht? Omdat deze plaat gewoon een schoolvoorbeeld is van 'niets aan de hand' Heavy Metal. Nummers met een hoog meezing, danwel inhaken en meedeinen gehalte, bekend in de oren klinkende riffs, solo's op de plek waar ze horen en teksten die wederom geënt zijn op of fantasy strijdtonelen ('Way Of The Warrior', 'Raise The Hammer'), of over het feit dat Metal zo ontzettend geweldig is, wat natuurlijk een waarheid gelijk een koe is ('Templars Of Steel').

Wij worden in het geheel niet lastig gevallen met 'gottegottegod wat heb ik het toch moeilijk in het leven' geneuzel en ook de toestand in de wereld blijft ons bespaart (en da's maar goed ook want daar lees ik de krant wel voor). Nee, deze nieuwe HammrFall biedt gewoon puur vermaak voor de liefhebber van goed uitgevoerde Heavy Metal, niets meer, niet minder. Ik moet er wel bij aantekenen dat deze plaat, ondanks de degelijke uitvoering (prima productie van de oude rot Michael Wagener) naar mijn mening wel wat gezapig klinkt. Ik geef meteen toe dat je binnen de grenzen die HammerFall zich gestelt heeft niet al teveel kan variëren, maar wellicht had 'Renegade' wat spannender geweest als er wat meer op snelheid gespeeld zou zijn, helaas overheersen nu de mid-tempo nummers, en ik mis gewoon zo'n alles verwoestende, als een vrachttrein over je heen denderende snelle rocker (voor de oudere liefhebbers onder ons : denk maar eens aan een nummer als 'Motormount' van Anvil, dan snapt U wel wat ik bedoel).

Afijn, voor de rest is 'Renegade' zeker niet te versmaden voor de Heavy Metal liefhebber, maar toch had er meer ingezeten.

<< vorige volgende >>