Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Thyrfing - Urkraft

Thyrfing - Urkraft

Label : Karmageddon Media | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Horst : De derde schijf van Thyrfing, en ik wordt niet teleurgesteld. De heren hebben wederom een heerlijk brokje Viking Metal weten af te leveren, met wel 12 zeer smakelijke tracks (mits je het digipack of de LP versie koopt, daar kom ik zo even op terug). Deze nummers staan weer bol van de sfeervolle melodielijnen, diverse soorten Metal, invloeden uit oude volksmuziek, acoustische passages en hier en daar wat natuurgeluiden. Meezingen kan wat moeilijk worden want de helft van de nummers is in het Zweeds (en een vertaling wordt niet meegeleverd).
De teksten gaan (uiteraard) weer over Noorse mythologie, maar ook hun liefde voor de natuur wordt niet onder stoelen of banken gestoken en we worden zelfs geconfronteerd met een heus bierlied (altijd handig als je ooit eens in een Zweedse kroeg beland).

"Urkraft" is opgenomen in de welbekende Abyss Studio, onder productionele leiding van de TÃĪgtren broeders, dus met het geluid zit het wel snor. Op dit album zijn er ook nog twee gasten aanwezig, te weten zanger Toni en gitarist martin van Sins Of Omission. Vooral de bijdrage van Toni is mij goed bevallen, hij beschikt namelijk over een zuivere stem, en zo ontstaat er een mooi contrast, aangezien Thyrfing's zanger meer het rauwe type is. Beide gasten kan je samen horen op het laatste nummer van de CD, een cover van het Gary Moore nummer "Over The Hills And Far Away". O ja, voor de mensen die denken dat Gary Moore een bluesknakker is, de beste man heeft een Metal verleden, wat aan dit nummer goed te horen is.

Helaas staat dit nummer dus niet op de normale CD, maar je wordt dus weer gedwongen om de LP of Digipack versie aan te schaffen. Ik zou graag zien dat labels eens stoppen met dit soort draai-de-fan-maar-weer-eens-een-poot-uit praktijken.

<< vorige volgende >>