Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Macabre - Dahmer

Macabre - Dahmer

Label : Karmageddon Media | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Horst : Macabre is een behoorlijke cult band die ik al een tijdje uit het oog verloren was. Hun laatste volledige CD dateert alweer uit 1993, en afgezien van een paar mini CD's was het behoorlijk stil aan het front van deze Amerikanen. Trouwens, hun cult status hebben ze niet alleen te danken aan het onregelmatig verschijnen van hun platen, maar nog meer aan hun fascinatie voor seriemoordenaars. Ook deze nieuwste plaat (héhé, het werd tijd) is gebaseerd op 1 thema : Jeffrey Dahmer. Een (natuurlijk) Amerikaanse serie moordenaar die een aantal jaren geleden Chicago onveilig maakte (voor meer info over deze verknipte persson kijk je maar even op de Macabre homepage).

Mocht je dit soort onderwerpen toch te ziekelijk vinden dan is er altijd nog de muziek, en die is niet misselijk! Macabre is er in geslaagd om Hardcore, Death Metal, Power Metal en zelfs wat dingen als Jazz en Fushion samen te smelten in een alles overrompelende muur van geluid. Ik geef toe dat ik er enorm aan moest wennen, maar dit is echt een groeibriljantje gebleken. Als je een beetje uitgebreide Metal smaak hebt zal deze plaat je zeker bevallen. En mocht je denken dat dit een zwartgallig werkje is geworden, niets is minder waar. De humor en sarcasme ligt er duimendik bovenop, en of dat nog niet genoeg is worden er een aantal old time classic tunes op een geweldige wijze vermetalt (luister maar eens naar "Jeffrey Dahmer and the Chocolate Factory" of "Coming To Chigaco").

Rest mij nog te zeggen dat de heren uitstekende muzikanten zijn en nogmaals, als je van muzikaal avontuur houdt is dit een vette aanrader.

<< vorige volgende >>