Listen live to Radio Arrow Classic Rock
R.U.S.T. - Legends

R.U.S.T. - Legends

Label : | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

MoL : R.U.S.T. is een heavy metal band afkomstig uit Roemeniƫ, niet te verwarren met de gelijknamige (inclusief de punten!) Cypriotische band die ook nog eens in hetzelfde genre opereert, waar collega Pim B. in de vorige editie over schreef.
Na vijf jaar ploeteren, waarin een demo en EP werden uitgebracht, mag men via Pure Underground Records de eerste full-length 'Legends' uitbrengen.

Na het intro opent het album pas echt met de track 'R.U.S.T.', waarbij gelijk het volle gitaar geluid opvalt. Dat doet wel een beetje denken aan oud Manowar werk. Overigens klinkt de muziek op het album sowieso een stuk krachtiger dan op onderstaande 'live in de studio'-opname. Veel nummers op het album bevatte stukken met een vol gitaar geluid en redelijk tot goede riffs, zoals 'Firestorm' en 'Warriors Of Heaven'. Minpunt is echter dat de momenten van goede riffs te vaak worden afgewisseld met veel minder interessante stukken. Daarbij worden de vocalen niet met dezelfde kracht gebracht als de dik aangezette gitaren. Dit maakt het album wisselvallig en inconsistent. Voor liefhebbers van het genre is 'Legends' wellicht een leuke aanvulling op de platencollectie, maar ook niet meer dan dat.

<< vorige volgende >>