Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Dust And Bones - Rock And Roll Show

Dust And Bones - Rock And Roll Show

Label : Perris Records | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Arco : 'Rock And Roll Show' is het tweede album van Dust And Bones uit St. Louis USA en een stuk beter dan het al niet slechte debuut 'Voodoo' uit 2009. Betere nummers, betere productie en een beter 'feel'. Net als het debuut 'Voodoo' bevat ook 'Rock And Roll Show' weer ruige, sleazy, aanstekelijke jaren tachtig hardrock doorgaans gestoeld op stevige riffs. En goed gespeeld want dat de gasten hun instrumenten, en het liedjes schrijven, beheersen is hier wel duidelijk. Veel van dit soort bands lopen er op deze aardkloot niet meer rond en ik waardeer het als dit soort bands hun nek uitsteken en doen wat ze leuk vinden, en waar ze goed in zijn. Het is niet zo dat je het allemaal nog niet gehoord hebt, waarschijnlijk al tig keer, maar het enthousiasme druipt er vanaf en dat maakt veel, zo niet alles, goed.

Zanger Nick Elmore heeft de perfecte strot, rauw en met een groot bereik, en hij lijkt nergens moeite mee te hebben, terwijl zijn gebruik van de mondharmonica de nummers iets extra's geeft. Het gitaarspel van Sean Quidgeon is stevig, melodieus, gevoelig en hij gooit er rake solo's uit terwijl de drums en baslijnen van Ryan Riggs en Jon "Big Dawg” Jackson voor de solide basis zorgen.
'Rock And Roll Show' is een aaneenschakeling van afwisselende, opzwepende, bombastische en soms meeslepende ('Bleed Rock And Roll' waarin Nick duidelijk maakt hoe hij opgroeide met metal, hoe mooi het toen was, het starten van zijn band en hoe het nu is) hardrock. Of het nou de openingstrack 'Alice's Wonderland', 'Better Off Without Me' (met stevige riffs en solo), het sleazy groovende 'Set You Free', 'Love Song' (ode aan de jaren '80), het scheurende 'Life Of The Party' (met een schreeuwende Nick Elmore!), 'One Hit Wonder' (hun eigen 'Walk This Way') of de stadionrocker 'Rock And Roll Show' zijn, ze pakken je bij de strot, laten je niet meer los en gunnen je een blik op de jaren dat deze muziek razend populair was. De teksten zijn niet altijd hoogdravend maar hé, it's all about the music. Mooie hoes ook! Fans van bands als AC/DC, Aerosmith, Tesla, Faster Pussycat, Trixter, Jackyl en Every Mother's Nightmare moeten zeker even luisteren.

<< vorige volgende >>