Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Pentacrostic - The Pain Years 1989-2010

Pentacrostic - The Pain Years 1989-2010

Label : Pathologically Explicit Recordings | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Koen B. : Tering! Ik ben al jaren zonder enig succes op zoek naar origineel materiaal van de Braziliaanse death metal act Pentacrostic en nu komt er dankzij Pathalogically Explicit Recordings totaal onverwacht een bloemlezing getiteld 'The Pain Years 1989-2010' mijn keurige burgerlijke rijtjeswoning binnengewalsd. De vijftien nummers op deze CD zijn van verschillende bronnen van verschillende releases gehaald en geeft een prima hoorbaar overzicht van deze groep uit Sao Paulo die tot nu toe twee demo's en vier full-lengths uitkakten.

Bij beluistering voel ik me verdorie weer achttien jaar oud en denk ik terug aan 1986 toen ik via het tape traders circuit wat ruizige opnames van een death metal groepje uit Tampa, Florida in mijn knuisten kreeg. Oh wat vond ik de innovatieve riffs en wendingen van Morbid Angel, want daar heb ik het over, legendarisch goed! Bij beluistering van Pentacrostic's 'The Pain Years' kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat deze groep met de juiste connecties en steun van een label als Earache Records gewoon door had kunnen breken bij het grote publiek. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn voor Pentacrostic.

Na beluistering van 'The Pain Years' wordt de dwang om origineel werk van Pentacrostic in de verzameling op te nemen alsmaar groter en wie mij daar aan kan helpen, nodig ik uit om mij via het hoofdkwartier van Lords Of Metal te benaderen. Ik zal u zeer erkentelijk zijn want dit is een pure cult act uit Braziliƫ die technisch onderlegde zompige death metal maakt in het straatje van Morbid Angel, Necrophagia, Nirvana 2002 en zelfs een beetje Order From Chaos. Wat een grandioze band!


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>