Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Dying Fetus - Infatuation With Malevolence

Dying Fetus - Infatuation With Malevolence

Label : Relapse | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Re-release

Sicktus : Even een stukje geschiedenis: Dying Fetus bracht ooit (in 1993) hun eerste demo uit, zes nummers onder de titel 'Bathe In Entrails'. Dit vunzige brok herrie werd opgevolgd door de vijf tracks van de 'Infatuation With Malevolence' demo uit 1994. Beide demo's (minus de track 'Tearing Inside The Womb') werden vervolgens onder de titel, jawel, 'Infatuation With Malevolence' uitgebracht, waarna met 'Purification through Violence' en 'Killing On Adrenaline' het echte succesverhaal van Dying Fetus vorm begon te krijgen. Afijn, in 1999 volgde de derde incantatie van 'Infatuation With Malevolence', heruitgebracht door Blunt Force Records, dit keer inclusief de 'missende' track 'Tearing Inside The Womb' en aangevuld met drie livetracks.

En nu, dames en heren, is hier versie vier van 'Infatuation With Malevolence', including all of the above, plus nog wat bonus-bonustracks, te weten een rehearsal versie van 'Nocturnal Crucifixion' en een niet zo beste opname van 'Purged Of My Worldly Being'. Beide bonustracks voegen eerlijk gezegd weinig toe. Rehearsal opnames zijn vaak alleen leuk en het aanhoren waard voor bandleden zelf en dit is geen uitzondering. Wat wel bijzonder aardig is, is dat de knappe digipack opgeleukt is met een hoop oud foto en flyer/poster materiaal, categorie 'logo-knip-en-plak-A4' en 'ranzige oefenruimte'. Oldschool verantwoord tot en met dus. Daarnaast heeft Jason Netherton het schijfje voorzien heeft van liner-notes, waar hij naast de demos ook ingaat op het ontstaan van de band en de beginperiode. Ook is het op deze plaat goed om te horen waar de band muzikaal vandaan komt en hoe (zeker in combinatie met bijvoorbeeld 'Purification Through Violence') natuurlijk de groei van groovend demobandje naar de technische death metal kolos van nu is gegaan. Dat was natuurlijk op de oorspronkelijke uitgave(n) ook al zo, maar goed...

Goed nieuws voor de fans in elk geval, want deze re-release, samen met de re-release van 'Purification Through Violence' (die ook in dit issue te vinden is) vormen - zo lijkt het - de opmaat voor de re-release van de hele backcatalogue van Dying Fetus. In elk geval staan 'Killing On Adrenaline' en 'Grotesque Impalement' op de planning. Doordat deze nu op Relapse Records uitkomen betekent dat zonder twijfel ook een betere beschikbaarheid. Een prima gelegenheid dus om je favoriete foetus in huis te halen!


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>