Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Darkest Hour - The Human Romance

Darkest Hour - The Human Romance

Label : Century Media | Archiveer onder metalcore

Release type: Full-length CD

Patrick : Schijn bedriegt… laat het ingetogen intro 'Terra Nocturnus' je niet op het verkeerde been zetten en je doen denken dat Darkest Hour de agressie op 'The Human Romance' overboord heeft gegooid. Niets daarvan. Ook op het nieuwe album zijn de riffs verwoestend, de solo's meestal uitstekend en met hier en daar wat groove weten de kenners al dat ook dit 'The Human Romance' in de lijn van de andere albums past. Of zoals gitarist Mike Schleibaum het zelf verwoordt: ""It still got the classic vibe, but the music is a little bit more easily digestible.”

En daar is niets van gelogen: het nieuwe album heeft (nog) meer aan melodie gewonnen, maar toch is het venijn volop behouden. Zou dat zowaar ermee te maken kunnen hebben dat Peter Wichers (Soilwork) de productie op zich genomen heeft? De veranderingen zijn niet dusdanig extreem doorgevoerd en vaak zelfs zo minimaal dat je ook rustig kunt stellen dat het vijftal vrolijks verder gaat waar het je na 'The Eternal Return' (2009) heeft achtergelaten. En daar wringt voor mij toch een klein beetje de schoen. Natuurlijk zijn tracks als 'Man And Swine', 'Violent By Nature', 'Your Everyday Disaster', 'Wound' en 'Beyond The Life You Know' stuk voor stuk knallers, is het album veelzijdig en mankeert er niets aan de uitvoering, maar anderzijds is 'The Human Romance' Darkest Hour zoals we ze al albums lang kennen. Nu zou een muzikale ommezwaai zeker niet op zijn plaats geweest zijn, maar enige nieuwe elementen of wat meer muzikale risico's, om het geheel te verrijken, waren wat mij betreft wel welkom geweest. Afwisseling van spijs doet eten tenslotte. Slechts het instrumentale, bijna negen minuten durende, 'Terra Solaris' valt enigszins buiten de toon. Er is op zich niets mis mee, maar toch echt te lang doorgetrokken om de volledige lengte interessant te blijven. Maar een kniesoor die daarom dit album laat liggen.

Als je het eerdere materiaal van Darkest Hour kent, weet je wat je te wachten staat. Heb je Darkest Hour nooit wat gevonden, kan je ook dit nieuwe album overslaan. Liefhebbers kunnen 'The Human Romance' met een gerust hart aanschaffen.

<< vorige volgende >>