Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Bloodride - Crowned In Hell

Bloodride - Crowned In Hell

Label : Violent Journey Records | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Tormentor Erich : Alhoewel 'Crowned In Hell' pas de eerste full length van Bloodride is hebben we hier toch echt niet te maken met de zoveelste nieuweling in de wereld van de hardere metalen. Sterker nog, Bloodride is al bezig sinds de eeuwwisseling, heeft door de jaren heen al verschillende demo's en singles uitgebracht en bestaat uit kerels die eerder al actief waren in bands zoals Sentenced, Legenda en Faff-Bey.

Waarom 'Crowned In Hell' nu pas het levenslicht ziet weet ik ook niet, maar ik denk wel dat liefhebbers van old school thrash en zogenaamde death 'n' roll metal hier wel hun plezier aan kunnen beleven. Wat deze vijf Finnen ons via negen tracks laten horen varieert van stevige thrash metal ('Demon's Way' en 'Slave Of Evil') tot mid tempo achtige werkjes zoals 'Cain' en 'God'.De songs zijn allemaal vrij eenvoudig van opzet, maar wel doeltreffend sterk gespeeld en bovendien voorzien van een volle, smerige en donkere sound die goed bij het geheel past. Dat 'Crowned In Hell' een speelduur heeft van slechts twee en dertig minuten vind ik niet erg. Liever een half uurtje goed, dan een uur middelmatig zullen we maar zeggen.

'Crowned In Hell' is een album geworden dat liefhebbers van Venom, Entombed (ten tijde van songs zoals 'Addiction King') en alles wat daar tussen zit best eens mogen uitproberen. Ook liefhebbers van Fintroll zouden hun oor eens te luister kunnen leggen, want niemand minder dan ex troll Tapio Wilska doet ook nog mee op een aantal tracks.

<< vorige volgende >>