Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Gurd - Encounter

Gurd - Encounter

Label : Diehard Music | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

StompBoss : Encounter is alweer het 6e album van de Zwitserse Power-Thrash formatie Gurd maar ondanks dat feit is deze band eigenlijk geheel onbekend voor mij. Okay dan, cd laatje open en eens ff luisteren naar deze Zwitserse gatenkaas metal. Vrijwel meteen naar het horen van de eerste paar tonen van de opener "Razorblade" komen er bij mij gedachtes aan Prong en Pantera op. Gurd werd in 1994 opgericht door voormalige leden van de Zwitserse power-thrash band Poltergeist. In 1995 brengen deze bezige bijtjes de albums "Gurd" en "Addicted" uit in 1996 gevolgd door album nummer 3 "D-FECT" . In 1998 en 2000 volgen nog de albums "Down the Drain" en "Bedlam" en dan nu in 2003 ligt hun 6e album "Encounter" voor mijn neus.

Echt origineel kun je de 13 nummers op "Encounter" niet noemen maar dat is eigenlijk niet zo'n ramp. De nummers op zich zijn zeker niet slecht zijn en ook op de uitvoering valt weinig op aan te merken. De powerthrash van deze Zwitsers is een mix van Prong en Pantera met hier en daar een klein vleugje Channel Zero/Pro-Pain. Ook zijn er een paar hardcore georiƫnteerde riffs te vinden op deze cd. Zanger V.O. lijkt qua stem echt enorm veel op Phil Anselmo van Pantera. Hij heeft dezelfde krachtige agressieve stem als het heerschap van Pantera. Op zich niet zo erg om daar mee te vergeleken te worden lijkt me. V.O. speelt daarbij ook nog eens gitaar... Verder bestaat Gurd uit gitarist Spring, bassist Franky en Tschibu op drums. De 13 nummers op "Encounter" zijn allemaal mid -en up-tempo met hier en daar een trager riffje. "Encounter" is echt zo'n cd die je opzet en die gewoon lekker blijft doorgaan tot en met het laatste nummer. Nummers die er voor mij uitspringen op "Encounter" zijn Razorblade, Decision (wat trouwens erg veel op "Rise" van Pantera lijkt), Fangs en My Demons.

Buiten het feit dat het dus niet echt al te origineel is en dat het af en toe wel erg veel op Pantera lijkt is er nixx mis met deze cd.... Lekkere Power-Thrash wat liefhebbers van dit genre wel zal bevallen lijkt me.....

<< vorige volgende >>