Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Margin Of Error - What You Are About To Witness

Margin Of Error - What You Are About To Witness

Label : Eigen beheer | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Jasper : Een kort onderzoekje naar de achtergrond van het Amerikaanse gezelschap Margin Of Error leert dat het een band is vol controversie. Dat was al zo door de extreme "Marylin Manson”-achtige shows, maar dat werd het des te meer na het uitbrengen van dit album 'What You Are About To Witness' in 2009. Met dit album onderging de band namelijk een stijlverandering die zo heftig was dat het merendeel van de opgebouwde fanschare de band direct dood verklaarde.

Het is moeilijk voor te stellen na een eerste beluistering, maar Margin Of Error was hiervoor namelijk een gothic industrial act grofweg in dezelfde stijl als Combichrist en Hocico. Nu klinken ze eerder als het latex-dragende broertje van Suicide Silence, en schuwen ze zelfs het woord deathcore niet in de biografie. Een gevalletje "worst of both worlds” ligt dus op de loer, en aan de reactie van de "trouwe fans” wellicht ook commercieel niet eens zo slim, maar muzikaal valt het allemaal wel mee.

Het gebruik van keyboards, de militaristische ritme's en de onmenselijke hoge schreeuw van zanger Travis Meyers zorgen in ieder geval voor een eigen geluid binnen de deathcore scene. Bovendien zijn er nauwelijks breakdowns te bespeuren en ragt de plaat lekker rechtdoor. Het machine-achtige dat de band ongetwijfeld overhield aan de industrial tijd zorgt er precies voor dat Margin Of Error niet klinkt als het zoveelste gestijlde deathcore kliekje uit een rijke blanke voorstad van de VS. Bovendien is de band compleet Do It Yourself bezig, ondersteund door en eigen fanclub "The Victims” en verder door niemand. Ook dat is toe te juichen natuurlijk, alleen is het wel afwachten hoeveel "Victims” de band slachtofferde door de radicale stijlverandering...

<< vorige volgende >>