Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Neuraxis - Asylon

Neuraxis - Asylon

Label : Prosthetic Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Jasper : Een nieuwe Neuraxis plaat, en helaas voor de band, opnieuw ook een heftige line-up wissel. Maar liefst de complete ritme-sectie verliet de band in 2009, en die verandering laat zich duidelijk horen in het geluid van de band op 'Asylon'.

De band klinkt minder machinaal, en minder massief, en dat was eigenlijk juist een van de belangrijkste aspecten die de vorige plaat 'The Thin Line Between' zo bijzonder maakten. Verder is de productie van Chris Donaldson (Beneath The Massacre, Cryptopsy) veel gruiziger en minder gladjes waardoor de eerste paar luisterbeurten van 'Asylon' een zware zit opleveren. Mocht je daarna echter nog steeds je death metal-trek niet verloren hebben dan wordt je eindelijk beloond door Neuraxis. Langzaam maar zeker openbaren nummers als 'Asylum' en 'by The Flesh' zich vanuit de allesomvattende duisternis tot complexe, maar indrukwekkende songs met een sterk refrein en ontelbare halsbrekende riffs. De kracht van Neuraxis blijft gelukkig overeind op 'Asylon': het spelen van hoogstaande moderne death metal op een waanzinnig technisch niveau zonder dat het allemaal te overdreven of priegelig klinkt zoals zoveel Canadese landgenoten wel doen.

Uiteindelijk is 'Asylon' niet de geniale "be all end all” plaat die ik nog wel een keer van deze geweldenaren verwacht. Het is wel weer een moderne death metal knaller, en dat moch best wel weer eens na alle Entombed, Grave, en Dismember klonen van vorig jaar.

<< vorige volgende >>