Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Ivory Night - The Healing

Ivory Night - The Healing

Label : | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Wilmar : Zo krijg je de ene dag een e-mailtje binnen van Aaarrg Records dat zanger Patrick Fuchs van Ivory Night een ongeluk heeft gehad met de auto, de volgende dag ligt de cd 'The Healing' ineens op mijn stoel. Dus de ene dag auto ongeluk, de dag erna 'The Healing'. Toepasselijker kan niet. Toch maar weer even naar dat mailtje kijken met die foto waarop Fuchs in bed ligt met allerlei apparatuur om hem heen, nog even kijken naar het wrak waar ze hem uit gepeuterd hebben, en dan mag mijnheer Fuchs inderdaad in zijn handen knijpen dat hij het er levend vanaf mocht brengen.

Maar om nu te zeggen dat ik Fuchs een spectaculaire zanger vindt… Nee. Ivory Night maakt degelijke heavy metal, zoals alleen Duitsers het degelijk kunnen. Het neemt soms een spurt waardoor het wat meer power metal achtige structuren krijgt, maar over het algemeen is het Duitse metal met een redelijke old school feel. Dat ze Mekong Delta gitarist Benedikt Zimniak in de gelederen hebben opgenomen, is niet echt af te horen aan de nummers: ik kan mij voorstellen dat Bene zich met deze muziek wel eens zou kunnen vervelen als hij de ingewikkelde structuren van Mekong Delta gewend is.

Het probleem van 'The Healing' is dat het album op den duur te lang doorgaat. Nummers als het zwaar pompende 'Mary I Am' of het lekkere 'Concrete Smile' hebben een niveau dat de band niet het hele album vasthoudt. Zodra we richting 'The Blinded' komen, zit ik alweer op mijn horloge te kijken of ik niet wat meer belangrijker is te doen heb. De leuke verrassing komt alsnog op het laatst: 'Popstar' is een track waarbij een blazersensemble de band ondersteund, maar echt veel toevoegen doet het niet. Iets wat mij ook van het hart moet is dat de mastering ietwat aan de zachte kant is. Waar ik wel opgetogen over ben, is dat Aaarrg Records weer terug van weggeweest is. Nu wachten totdat Living Death weer terug bij elkaar komt…

<< vorige volgende >>