Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Guilty As Sin - III

Guilty As Sin - III

Label : Eigen beheer | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Demo

Wilmar : Soms vraag ik mij wel eens af waarom sommige bands bestaan. Is het puur en alleen voor je eigen plezier, dan zou ik zeggen: speel lekker elke zaterdag in je garage, drink daarna een biertje en ga dan weer terug naar vrouw en kinders. Maar als je een opname gaat maken, en deze zelfs gaat uitbrengen om vervolgens voor informatie te verwijzen naar een MySpace pagina waarop de informatie zo summier is en zo weinig bekend is over wat jullie als band doen of gedaan hebben, dan is zo'n opname uitbrengen eigenlijk verspilde moeite.

Guilty As Sin heet deze Amerikaanse band, bestaande uit drie muzikanten die onderling zangverplichtingen delen, en dat mijns inziens niet moeten doen. Guilty As Sin is voornamelijk instrumentaal, en dat moeten ze zo houden. De wanstaltig slechte zang in bijvoorbeeld 'House Arrest' werkt net zo in je voordeel als je MySpace pagina. En muzikaal gezien komt er redelijk wat leuks voorbij: het balanceert een beetje ergens tussen Biohazard, Sepultura en Deicide in, met hier en daar een grappig uitstapje richting oosterse muziek, maar voornamelijk is het heavy shit dat de klok slaat.

De productie is erg dof, volgens mij heeft de band dit bij iemand in de homestudio opgenomen, want het cd'tje klinkt meer als een demo en mist nogal wat dynamiek, zeker met betrekking tot de drums. Kortom, of je waar voor je geld krijgt, durf ik je niet te zeggen. Voor mij is dit weer eens zo'n cd die ik een paar keer heb gehoord en voor kennisgeving heb aangenomen. Jammer, want met een goede zanger had er denk ik veel meer in gezeten…

<< vorige volgende >>