Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Thornwill - Implosion

Thornwill - Implosion

Label : Eigen beheer | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

MoL : De vijf heren van Thornwill hebben hun eerste full-length album afgeleverd, getiteld 'Implosion'. Dat deze Hongaren niet van plan zijn om hierna weer in de vergetelheid te geraken blijkt uit het feit dat het album gratis is te downloaden van de website van de band. Diegene die de cd in originele versie bestellen zullen zien dat ook het artwork goed verzorgd is met een stripboekachtig thema. Een thema dat ook op de website terug te vinden is. Daarnaast is een professioneel bedrijf ingehuurd voor de promotie en hebben de heren ook al een videoclip opgenomen. De randverschijnselen zijn dus goed verzorgt, maar hoe zit het met de muziek?

Muzikaal gezien zit Thornwill in de categorie van heavy en power metal met daarbij wat elementen uit de progressieve hoek. Het geluid op het album is goed en de nummers bevatten aardige riffs en drumwerk. Ook de zanger haalt netjes de juiste hoogtes. Het gaat hier wel om cleane vocalen met af en toe wat emo-achtige elementen en dat zal niet iedereen kunnen bekoren. Het album bevat dertien tracks, waarmee de speeltijd op meer dan een uur komt. Dat de heren muziek kunnen maken is wel duidelijk, maar het is soms een tikkeltje saaie muziek. Hierdoor blijven de nummers niet hangen en krijg je na afloop niet het gevoel dat je net een goede portie metal hebt gehoord. De mannen van Thornwill kunnen dus nog wat verbeteren qua creativiteit in riffs en zanglijnen.

Voor liefhebbers van heavy en power metal is dit album interessant genoeg om eens te beluisteren, al was het alleen maar omdat het gratis is te downloaden. Als je geen liefhebber bent van het genre zal dit album je niet over de streep trekken, gratis of niet.

<< vorige volgende >>