Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Seraphic - Seraphic

Seraphic - Seraphic

Label : Eigen beheer | Archiveer onder different metal

Release type: Demo

Wilmar : Belgen die in eigen beheer opnemen. Onlangs besprak ik de cd van Akem Manah, die ook hun product in eigen beheer hadden opgenomen, en dat heeft zich tot een discussie via e-mail ontwikkelt die door ondergetekende is afgekapt omdat het uiteindelijk toch alleen maar een welles nietes spelletje zou worden. Deze band noemde hun product een cd. Seraphic noemt hun product een demo, maar heeft kennelijk wel begrepen dat als je zelf opneemt en dus niet de volledige kosten hoeft te dragen van een productie, dat je er wat meer tijd aan kunt besteden, met als gevolg dat hun demo een veel beter geluid heeft dan de cd van Akem Manah…

Maar goed, na het intro 'The Fixer' barst het eerste nummer 'Occams Razor' van Tool los. Zei ik Tool? Ik bedoelde Seraphic. Het is eigenlijk eigenlijk wel erg: zanger Jan Venken lijkt als twee druppels water op Maynard James Keenan, en de band speelt in dezelfde springerige stijl als Tool doet. Maar waar Tool zich onderscheidt door pure klasse, heeft Seraphic nog het één en ander te leren. Ten eerste moet je er als band niet naar streven om lange nummers te schrijven omwille van de lengte. 'Occams Razor' wordt dan ook na een minuut of vier vervelend. Hetzelfde geldt voor 'Impetus', 'A Thousand Lies', 'Deliverance' en 'These Are The Things To Come'. Niet alleen zijn de nummers eenvoudigweg te lang, maar ze borduren allemaal voort op dezelfde maatvoering. Pas in het afsluitende 'The Hub' wordt er een andere beat toegepast, maar tegen die tijd was ik al murw geslagen door het voorgaande, en niet in positieve zin.

Volgens eigen zeggen presenteert Seraphic ons 'de andere soort metalsong'. Daarin doen zij wel hun best. Het enige wat ik zou willen zien met een volgende demo of eventueel cd, is dat zij wat minder op Tool gaan lijken, en wat meer op Seraphic.

<< vorige volgende >>