Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Jesus On Extasy - No Gods

Jesus On Extasy - No Gods

Label : Artoffact Records | Archiveer onder different metal

Release type: Full-length CD

Wilmar : Als je tegen mij zegt dat je in een industrial metal band speelt, dan krijg ik gelijk een auditief beeld in mijn hoofd: machinale klanken, veel keyboards, ondersteund met zeer zware gitaren, vervormde zang, kortom het klinkt dan allemaal een beetje naar een kruising tussen Godflesh, Ministry, vleugje Fear Factory, dus niet zo gothic poppy metal als wat Jesus On Extasy (liefdevol afgekort tot JOE) aan ons probeert te verkopen als zijnde industrial…

Het is geen slecht album, dat 'No Gods', hun derde alweer na 'Holy Beauty' en 'Beloved Enemy'. Maar het is allemaal net even te gelikt, te gesmeerd, teveel gericht op easy listening publiek. Dat hoor je met name in het titelnummer dat wel erg makkelijk je buis van Eustachius binnen glijdt. Veel van de nummers nodigen namelijk uit tot meezingen. 'Riot' bijvoorbeeld is een fijne heavy meedeiner. Of 'Moviestar', dat zowel dreigend als schlageresque uit de hoek kan komen. Het is het type album dat binnen twee luisterbeurten in je hoofd zit, en er na drie luisterbeurten niet meer uitgaat, en na tien luisterbeurten spuugvervelend begint te worden. Dit is voor de meisjes die Tokyo Hotel te soft vinden, maar Rammstein te hard.

Naar het schijnt moet de fysieke release van 'No Gods' een feestje zijn voor puberkinderen, want er zit een heuse comic bij waarin JOE tot cybersuperhelden worden gebombardeerd. Ik sta toch te schudden in mijn schoenen. Ik wacht al eeuwen op een comic waarin Marilyn Manson en Rob Zombie de degens met elkaar kruisen onder de titel 'Holyween: Trick Or Treat In The Valley Of Death'. Met andere woorden: dit soort parafernalia leidt de aandacht af van waar het in hoofdzaak om zou moeten gaan: de muziek. Als die inderdaad niet zo bijzonder is, dan ben je helaas genoodzaakt om aandacht te trekken met dit soort handel. Van mij hoeft het allemaal niet.

<< vorige volgende >>