Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Electric Wizard - Black Masses

Electric Wizard - Black Masses

Label : Rise Above Records | Archiveer onder doom metal

Release type: Full-length CD

Erik : Na de eerste luisterbeurt is het duidelijk: 'Black Masses' gaat precies verder waar de vorige fantastische 'Witchcult Today' stopte. Het occulte, het bloeddorstige, de astronomie, de duivelsverering, de wansmaak van oude necroporno en horror cinema, het overmatig gebruik van hallucinerende niet nader te benoemen substanties met als gevolg narcosatanisme, zijn de oververrijkte voedingsbodems voor de acht stampende acid doom nummers die je bij je haren meeslepen naar het vagevuur vol geile SS kampcommandantes die Helga heten, beruchte metafysische volgelingen van duistere figuren als Aleister, Anton, H.P of Lucifer zelve…

Alle acht heksenbezweringen roepen alle demonen en duivels op als getuigen dat alle acht psalmen voor de volle honderd procent analoog zijn opgenomen in de Toerag Studios te Londen, onder toeziend oog van dé Liam Watson. Dat verklaart ook de geweldige seventies sound. Het sterke punt van Electric Wizard zullen altijd de vocalen zijn die als ware bezwerende klaagzang in een echobox zijn ingezongen. Ook de sterke en aanstekelijke riffs en die helse bas en drumritme tandem blijven handelsmerk nummer één. Luister maar naar 'Venus In Fur' of 'Night Child' of het geweldige 'Satyr IX'. Ook verwelkomen we de fantastische woordspeling Drugula weer in het afsluitende 'Crypt Of Drugula'.
'Black Masses' is een fantastische plaat geworden die het lange wachten van meer dan drie jaar, meer dan belonen. Ave Satanas!

<< vorige volgende >>