Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Solace Of Requiem - The Great Awakening

Solace Of Requiem - The Great Awakening

Label : Eigen beheer | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Koen B. : Vlak nadat zij haar tweede full-length 'Utopia Reborn' de vrijheid gaven, ging Solace Of Requiem op verschillende tournees in de U.S.A. en Europa. Helaas rommelde het ook flink in de line-up en ging het contract met Ruptured Silence Records naar z'n mallemoer dus toen werd het stil aan gene zijde van de oceaan. Twee jaar terug werd de derde CD 'The Great Awakening' al opgenomen maar na twee jaar tevergeefs met de opnames bij platenmaatschappijen te lopen leuren, werd gefrustreerd besloten de boel in eigen hand te houden.

Solace Of Requiem is net teruggekeerd van de "Resurrected In Europe Tour 2010” met Resurrection en helaas is deze aan mijn neus voorbij gegaan want 'The Great Awakening' is weer een prachtige death metal CD geworden van deze technische bende. Ik vraag me af of de platenmaatschappijen met oordoppen in hebben liggen luisteren toen deze opnames voorbij kwamen want zelfs Howard Hughes (die slechthorende dude uit de film "The Aviator”) hoort nog wel dat dit een prima met thrash metal flarden doordrenkte death metal CD is geworden waarop de riffs, drum fills en growls niet van de lucht zijn.

Natuurlijk ga je deze CD niet in de winkel tegenkomen, maar als je van lekker geproduceerde (alweer bedankt Andy Classen!) goed uitgevoerde en geschreven tracks houdt, houdt niks je tegen om Solace Of Requiem's webstore eens te bezoeken. Ga eens een keer niet voor het snoepje van de maand maar steun de Amerikaanse underground!

<< vorige volgende >>