Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Such A Surge - Alpha

Such A Surge - Alpha

Label : Metal Mind Productions | Archiveer onder punk / hardcore

Release type: Re-release

Wilmar : Ik had werkelijk nog nooit van ze gehoord, maar bij Metal Mind zijn ze kennelijk bekend genoeg om er een re-release aan te wagen. Het album dat ze opnieuw in de schappen brengen is het laatste album dat deze hardcore Duitsers hebben uitgebracht, getiteld 'Alpha'. Stilistisch kun je Such A Surge wel in het hardcore hoekje drukken, zangtechnisch is het meer rap die de klok slaat. Beide genres doen mij evenwel net zoveel als de nieuwste cd van Nick en Simon.

Wat wel opmerkelijk is aan Such A Surge is dat ze een Engelstalige naam hebben en het grootste deel van hun album in het Duits zingen/rappen. Alleen in 'Instant Replay' hoor ik wat Engels door de speakers komen, daarna gaan we met 'Nachtaktiv' weer vrolijk verder op het Duits. Omdat Metal Mind erom bekend staat altijd iets extra's eraan toe te voegen (hoewel dat bij Maltese Falcon's re-release niet het geval was, en volgens mij met Voivod's 'The Outer Limits' net zomin), zijn er op deze cd een bonustrack ('Stark Sein') en een bonusvideo ('Mission Verfüllt') aan toegevoegd.

Mocht Such A Surge bij jou wel een potje kunnen breken, dan zou deze remaster misschien een reden kunnen zijn tot hernieuwde aanschaf. Ik zou zeggen dat je hem eerst even beluisterd, want remastering betekent vandaag de dag dat ze de volumeknop van de oude master wat verder hebben opengedraaid. Als de bonustrack en bonusvideo nog in je verzameling ontbreken, zou dat wel eens een reden kunnen zijn om deze re-release aan te schaffen. En misschien ben je wel helemaal leip van de combinatie tussen hardcore en rap, dan zou je misschien nog een mooie ontdekking kunnen doen. In mijn geval is dit het zoveelste cd'tje dat ergens in een verhuisdoos verdwijnt en naar alle waarschijnlijkheid nooit meer beluisterd zal worden…


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>