Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Malhkebre - Prostration

Malhkebre - Prostration

Label : | Archiveer onder black metal

Release type: Re-release

Martin : Het staat buiten kijf dat Franse black metal al een tijdje in opmars is en hoewel het overduidelijk is dat Malhkebre zwaar is beïnvloed door bands als Deathspell Omega, Mayhem en Abigor en daarmee dus niet echt heel origineel is, laat hun 'Prostration' EP nog eens horen dat er ook Fransen zijn die iets anders doen dan auto's in brand steken in de banlieues.

Technisch gezien is dit een re-release, want 'Prostration' werd in 2006 al in zeer beperkte oplage op vinyl uitgebracht. Het van een onmogelijke naam voorziene Ahdistuksen Aihio Productions (raad maar eens waar ze vandaan komen) kreeg echter de vier songs echter in de vettige tengels en besloot het geheel nu ook op cd uit te brengen, compleet met een mooie, obscure verpakking die wel heel erg aan Deathspell Omega doet denken. Muzikaal gezien gaan deze vier Franse gedrochten echter een stukje meer rechttoe-rechtaan te werk en komt men qua sound dichter bij vroege Abigor en Mayhem dan bij enige andere hedendaagse Franse band. Dat wil echter niet zeggen dat Malhkebre simpele, directe songs aflevert; ondanks dat men het meestal bij vrij orthodoxe black metal riffs houdt, zijn alle vier de songs van een complexe structuur voorzien en wijzigt het tempo met grote regelmaat, waarbij men varieert van midtempo tot zeer snelle blasts. De productie is rauw en vooral van hoge tonen voorzien, maar is daarmee ook zeker adequaat en de hoewel deze muzikanten niet echt het strakste zootje ter wereld zijn, doet men de songs met het chaotische spel wel recht aan.

Opvallend genoeg heeft vocalist Eklezjas'Tik Berzerk (het beestje moet maar een naam hebben) een vrij ongebruikelijke manier waarop hij zijn black metalvocalen invult. Hij zit daarmee enigszins tussen Attila Csihar (Mayhem) en Vicotnik (Dødheimsgard) in. Met eerstgenoemde deelt hij ook een voorliefde voor experimenteren. In tegenstelling tot de immer briljante Attila wil het bij Berzerk echter wel eens helemaal misgaan, getuige enkele volslagen belachelijk klinkende momenten op deze mini. Over het geheel genomen doet hij het echter goed en zijn experimenteerdrift verdient lof.

Weer een dag, weer een black metal release, maar 'Prostration' is gelukkig duidelijk bovengemiddeld. Laten we hopen dat deze band zich door blijft ontwikkelen en daarbij relatief onontgonnen terrein verkent.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>