Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Primus - June 2010 Rehearsal

Primus - June 2010 Rehearsal

Label : Eigen beheer | Archiveer onder fusion / jazz

Release type: Mini-CD

Wilmar : Het is inmiddels alweer zes jaar geleden dat we voor het laatst nieuw studiowerk hebben gehoord van Primus, en voor mij was op dit moment elk levensteken van deze band een welkome afwisseling van de grote stilte waarin Les Claypool een nieuwe soloplaat uitbracht ('Of Fungi And Foe'), Larry Lalonde op tournee ging met Serj Tankian en Tim Alexander met zijn eigen soloproject verder ging. Laatstgenoemde is dan ook niet meer van de partij en is vervangen door ene Jay Lane. Primusfans zullen dan verwoed roepen dat hij de drummer was voordat Alexander aan boord van het Primusschip kwam. Ler en Les zijn nog steeds van de partij, maar dat zijn dan ook vismaatjes, en je weet het: vismaatjes heb je voor het leven…

En als Primus iets gratis ter beschikking stelt, dan zijn wij Nederlanders er natuurlijk als de kippen bij. Het gaat om een vier track rehearsal opname die je op hun website kunt downloaden. Twee van de nummers komen van 'Frizzle Fry', een album dat door de meeste Primusfans wordt gezien als hun meest authentieke (ik vind het gewoonweg de beste), één van 'Sailing The Seas Of Cheese' ('American Life') en eentje van 'Brown Album' ('Duchess And The Proverbial Mind Spread'). Alle nummers zijn nogal flink opgerekt en kennen een behoorlijk lang improvisatiegedeelte. Vooral 'American Life' duurt nogal wat langer dan op het album. Eigenlijk is alleen 'Pudding Time' het enige nummer dat ietwat in de buurt komt van albumlengte. Het geluid is helder, mooi uitgepand (Ler op links, Les op rechts en zang in het midden, evenals de drums) en voor een rehearsal om te zoenen. Sommige bands mogen hier een voorbeeld aan nemen als ze een album gaan opnemen! Zo doe je dat dus.

Maar goed, we hebben nu Primus mogen horen in de nieuwe bezetting met oude nummers. Ik wil graag Primus horen in de nieuwe bezetting met nieuw materiaal! Tussen 'Antipop' en 'Animals Should Not Try To Act Like People' zat al vijf jaar, nu zit ik al zes jaar te wachten op een nieuwe cd, dus het wordt nu zachtjes aan eens tijd. Voorlopig zijn ze aan het touren, en naar verwachting wordt het een wereldtournee. Dan maar zachtjes bidden dat ze naar Nederland komen. En daarna die nieuwe plaat? En zo niet, dan weten ze het zelf al: Primus sucks!

<< vorige volgende >>