Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Nekro Drako - Before The Swine

Nekro Drako - Before The Swine

Label : | Archiveer onder industrial / ebm

Release type: Mini-CD

Wilmar : Nekro Drako is een extreem industrial metalgezelschap uit Manchester, heel toepasselijk als je begrijpt dat Manchester voor het Verenigd Koninkrijk een belangrijke stad was ten tijde van de Industriële Revolutie, en waarschijnlijk hoopt Nekro Drako een nieuwe Industriële Revolutie te ontketenen. Hun mini cd 'Before The Swine' is volgens mij hun eerste greep naar werelddominantie, maar of het zover zal komen zal de tijd moeten leren.

Het is namelijk net geen vlees en net geen vis. Het is te metal om het industrial te noemen, en te industrial om het metal te noemen. Volg je het nog? Ze creëren in ieder geval een totaal eigen geluid. Het grappige is dat het openingsnummer 'Year Zero' een heel bekende stem liet horen, namelijk die van Carl Sagan, die uitlegt dat er tijdens de gehele Tweede Wereldoorlog twee megaton aan bommen op Europa is geworpen, en dat we nu een bom hebben die in één klap een honderdvoud daarvan kan laten exploderen. Dat schijnt te kloppen: 'Before The Swine' is gedeeltelijk gebaseerd op het werk van Sagan, maar absoluut niet opgedragen aan hem. Furieuze tracks als 'The Roar Of The Swine' of het afsluitende 'Inverted' zorgen ervoor dat Nekro Drako je bij de les houdt. Of je van hun merk 'industrial' houdt, is een kwestie van smaak. MySpace zal gerust een pagina hebben waar je wat nummers van hun kunt beluisteren. Persoonlijk loop ik er niet al te warm voor.

Maar goed, je kunt er niet van houden, het muzikale vakmanschap is onmiskenbaar. Qua productie en vormgeving heb ik ook niets te klagen. En bands die zich laten inspireren door Carl Sagan hebben altijd een plusje in mijn boek. Misschien is dit voor jou die parel in je collectie waarvan je hoopt dat die niet voor de zwijnen gegooid wordt…

<< vorige volgende >>