Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Khadaver - God-RW

Khadaver - God-RW

Label : Eigen beheer | Archiveer onder gothic metal

Release type: Demo

Wilmar : Het Slowaakse corpsepaint trio luisterend naar de hoogst originele naam Khadaver komt ons verblijden met hun nieuwste demo 'God-RW'. Hierop staan zes nummers, waarvan drie een remix zijn van het eerste nummer. Khadaver noemt het dan ook een EP of mini-cd wat ze op de markt hebben gebracht, voor zover ik het kan beoordelen is het een cd-booklet met een CD-R, en een product dat je gratis op hun website kunt downloaden. Gewoon een demo dus.

En als ik heel eerlijk mag zijn nog een hele slechte ook. Ten eerste zijn de EBM-goth deuntjes die Khadaver produceert nou niet de meest originele. Ik heb het wel eens anders (lees: beter) gehoord, en om heel eerlijk te zijn vind ik het nogal misplaatst dat hieraan volgens jullie eigen zeggen twee maanden aan gespendeerd is. Het klinkt nog dun. Om nog niet te spreken over het gitaargeluid dat zo bescheten uit mijn speakers komt druipen. Alsof je een hacheewind laat. Dan wil ik het nog even hebben over de techniek van gitarist/toetsenist/programmeur Nihil Nix. Die techniek is inderdaad nihil en niks. Als je niet kunt dempen en shredden, doe het dan niet, maar ga geen poging ondernemen zoals in 'Fear [At] Horrorween [Dot] Com II' of in het ronduit zwakke 'Dies Irae'. Een beetje op een keyboard knoeien en daar overheen krijsen alsof je drol overdwars zit maakt het nog geen muziek.

Wat ik dan helemaal komisch vind is dat achterop het boekje met dikke letters te lezen valt dat 'this cd is for promotional purposes only! No selling allowed!' Je biedt het godverdomme gratis ter download aan. Of denk je dat mensen dit dingetje willen kopen? Misschien als ik ze geld erbij biedt, maar naar mijn inschatting laat ieder weldenkend mens dit wanproduct daar waar het hoort te zijn: in het voormalige Oostblok.

<< vorige volgende >>