Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Albino Bone Rituals - Witch Doctor

Albino Bone Rituals - Witch Doctor

Label : Eigen beheer | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Wilmar : Het Engelse trio Albino Bone Rituals is een bandje dat voor de gelegenheid eens bij elkaar is gekomen om wat leuke muziek te maken. Momenteel bestaan ze uit een drummer, gitarist en zanger, maar ik hoop toch wel dat ze binnenkort wat medestrijders leren kennen, zodat het kan uitgroeien tot een echte band.

'Witch Doctor' is een thuisproductie, maar voor een demo voldoet het geluid prima. Alles is duidelijk hoorbaar en Albino Bone Rituals laat vooral in het openingsnummer 'Exhaled By A Hollow God' wat ontzettend vette riffs de revue passeren. De band klinkt enthousiast en hongerig en heeft mijns inziens wat weg van Immolation. Ze vergelijken zichzelf ook graag met Nile, maar dat is toch iets te hoog gegrepen. Ook het tweede nummer 'The Weapon' heeft een dergelijk heerlijk old school gevoel waardoor ik mij weer helemaal terug waan in het begin van de jaren negentig. Het enige minpuntje is dat Albino Bone Rituals (nogal dubbelzinnig: bedoelen ze bone in de zin van bot of bone in de zin van copuleren?) niet boven de vier minuten moet proberen uit te komen: het bijna zeven minuten durende 'Psilocybin Spike Ordeal' sleept te lang voort en kan niet de volledige zeven minuten boeien, terwijl de kortere tracks je direct een flinke klap in het gezicht gaven.

In hoeverre Albino Bone Rituals een serieuze band is weet ik niet. Hun MySpace is bijzonder summier in informatie en het slordig uitgeknipte biografietje dat bij de demo werd gepropt heeft ook weinig te vertellen. Qua presentatie laat het hier en daar flink wat te wensen over. Laat ik het zo stellen: als je een contract wilt scoren, is dit niet de manier om je product aan de man te brengen. Ik kan mij voorstellen dat de platenbaas de demo zoals wij hem ontvangen hebben, links laat liggen. Dat zou zonde zijn, want dan mist de platenbaas wel wat noeste death metal, zoals de oude goden die ooit maakten…

<< vorige volgende >>