Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Gypsyhawk - Patience And Perseverance

Gypsyhawk - Patience And Perseverance

Label : Creator-Destructor Records | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Tormentor Erich : In oktober 2008 vond Eric Harris dat hij wel genoeg had gethrasht met de jongens van Skeletonwitch en besloot dat het tijd was voor iets anders. Hij richtte Gypsyhawk op en sloeg daarmee inderdaad een compleet andere richting in, van thrash metal naar jaren zeventig-achtige hardrock, je moet het maar durven.

Tijdens het beluisteren van 'Patience And Perseverance' krijg ik niet het idee dat ik naar een boze, Amerikaanse ex-thrasher zit te luisteren. Het lijkt er veel meer op dat iemand in Groot-Brittannië een aantal platen van Uriah Heep, Nazareth en Thin Lizzy uit de kast heeft getrokken en heeft gezegd: "dit ga ik ook doen”. Luister maar eens naar het alleszeggende 'For Those Who Love The Lizz' en je zult begrijpen wat ik bedoel. Veel melodie, veel lange instrumentale tussenstukken en lekker lange solo's die wel goed klinken maar tevens ook een bepaalde relaxte sfeer uitademen, dat is wat je tijdens twaalf songs van gemiddeld meer dan vijf minuten per stuk te horen krijgt.

Ik weet niet of de term easy listening hard rock al bestaat, maar in positieve zin doet dit eerste album van Gypsyhawk me er aan denken. Met aangenaam spel en onderhoudend songwriting heeft Gypsyhawk mij positief verrast. De productie is duidelijk en zonder poespas. Producer Zack Ohren (ook bekend van All Shall Perish) laat bovendien de instrumenten naar behoren klinken en zorgt ervoor dat je 'Patience And Perseverence' wel wat vaker gaat opzetten, er valt namelijk genoeg leuks op te ontdekken.

<< vorige volgende >>