Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Bill Skins Fifth - Act One

Bill Skins Fifth - Act One

Label : Eigen beheer | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Demo

Tormentor Erich : Bij het Finse Bill Skins Fifth loopt voorlopig alles zoals het zou moeten. In 2008 begon men als vriendenclubje en na enkele bezettingswisselingen en veel oefenen is men nu toe aan de release van de tweede demo die een behoorlijk goede indruk maakt.

De vier tracks op 'Act One' laten vooral moderne thrash metal horen die tijdens 'The Arrogant One' en 'Virgin Harvest' ook nog eens voorzien is van veel melodie (met name tijdens de solo's) en een catchy refrein. Gedurende de andere twee songs 'Among The Departed' en 'Constant Overdrive/Certain Overdose' vallen vooral de breaks en sfeerveranderingen op. Omdat deze vier kerels ook nog eens hun instrumenten fatsoenlijk weten te bespelen, zanger Henrik een krachtig stemgeluid heeft en de productie duidelijk is nodigt deze demo dan ook uit tot meer.

Ja okay, behalve dan die hidden track. Op het eind komt na enkele minuten van niks ineens een soort grappig bedoeld dance achtig deuntje voorbij. Maar het is niet grappig en ik had veel liever nog een vijfde track gehoord die in het verlengde had gelegen van de overige vier. Maar goed, die horen we dan misschien wel later op de eerste full lenght terug want Bill Skins Fifth heeft volgens mij genoeg potentie en kunde in huis om een compleet album interessant te laten klinken.

<< vorige volgende >>