Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Mythological Cold Towers - Sphere Of Nebaddon

Mythological Cold Towers - Sphere Of Nebaddon

Label : Sound Riot | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Peter B. : Mythological Cold Towers is een naam die je doet denken aan een band ergens uit het koude Scandinavie. Een extreme blackmetal band misschien? Neen... deze band komt uit Brazilie en ze spelen doommetal!

'Sphere Of Nebaddon' is een doomy metal release in de stijl van de oude Paradise Lost, ergens tussen hun 'Lost Paradise' en 'Gothic' album. De zanger gebruikt een diepe krakende grunt welke perfect bij deze muziek past. De nummers zijn langzaam, maar bevatten soms ook wat midtempo stukken waardoor het geheel vrij interessant blijft. Het niveau van deze muzikanten is goed en de geluidskwaliteit van dit debuut-album (?) is meer dan ok. Deze band is niet echt origineel, maar het klinkt allemaal wel lekker. Bovendien denk ik dat er nog steeds fans zijn van dit genre die deze band interessant kunnen vinden. Verwacht echter niet de nieuwe doommetal sensatie.

Er is vrij weinig informatie over deze band te vinden op internet, maar ik vond een onofficiele homepage met wat informatie en wat foto's erop. Het is een beetje vreemd om te zien dat deze band optreed met corpsepaint op, maar ook prettig om te weten dat Brazilianen weten hoe ze doommetal moeten spelen.

<< vorige volgende >>