Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Mourning Beloveth - Dust

Mourning Beloveth - Dust

Label : Sentinel | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

StompBoss : "Dust” is de debuut cd van de Ierse dark/doom metal band Mourning Beloveth. Deze cd werd al in 2001 onder eigen beheer uit gebracht maar slechts in zeer beperkte oplage. "Dust” is eind 2002 opnieuw uitgebracht op het Ierse label Sentinel en heeft zich via hun een weg gebaand naar mijn cd speler. Mourning Beloveth werd opgericht in 1992 maar bracht hun eerste demo pas uit in 1996. Na enkele demo's volgde in 2001 hun debuut cd "Dust” die zoals gezegd in eigen beheer werd opgenomen en uitgebracht. Hun 2e cd "The Sullen Sulcus” werd in 2002 opgenomen eveneens in eigen beheer en zal zoals het zich nu laat aanzien binnenkort uitgebracht gaan worden via Aftermath Music waarmee de band ook nog een deal heeft getekend voor nog een full-length cd.

Mourning Beloveth speelt dark/doom metal in de stijl van de begin jaren '90 doom wave. Bij mij roepen hun nummers en sound herinneringen op aan bands zoals My Dying Bride, Anathema, Cathedral, Funeral, om er maar eens een paar te noemen. De 6 nummers op "Dust”, aangevuld met een demo nummer en een nummer van de 2e cd "The Sullen Sulcus" zijn lang en traag en heavy.

De gitaristen Frank en Brian vullen de nummers van "Dust" met trage, slepende riffs en een geluid wat mij wel wat doet denken aan de engelse doom band Solstice. Drummer Tim speelt zijn drumpartijen strak en sober en wordt daarin bijgestaan door bassist Adrian. Zanger Darren heeft een vette lompe grunt maar zingt ook af en toe met en normale stem zoals bijvoorbeeld op het nummer "The Mountains Are Mine" en "In Mourning My Days" waarop hij wel iets weg heeft van Aaron van My Dying Bride. Tezamen creëren zij op "Dust” een duistere, depressieve sfeer die de meeste doomfans wel zal aanspreken. De productie van deze cd valt niet tegen, zeker niet als je bedenkt dat de band een vrij beperkt budget had om de opnames te maken. "Dust” van Mourning Beloveth is traag, lang, duister en heavy. Precies het juiste recept voor een lekkere doom cd zou ik zeggen. Dus doom liefhebbers check this one out...

<< vorige volgende >>