Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Enthral - Prophecies Of The Dying

Enthral - Prophecies Of The Dying

Label : Frostscald Records | Archiveer onder black metal

Release type: Re-release

Neithan : Enthral: pas geleden meldde de band zich terug aan het front met de release 'Spiteful Dirges', en in het interview lazen we dat de band in mei begon met de opnamen voor een volledig nieuw album. Dat album is dus niet 'Prophecies Of The Dying'. Dit is een re-release via het Frostscald label, een platenmaatschappij die zich in korte tijd tot een zeer aangenaam label heeft gepositioneerd voor de verstokte black metal fans met oude en vooral ook nieuwe releases. 'Prophecies Of The Dying' kwam in 1997 uit, en als bonus krijg je het nummer 'Awaiting The Rise Of The Forest God'.

Enthral is een zeer interessante band rondom Kjetil Hektoen en Gunnhild Bradset. Voor diegenen die de band alleen van de laatste release kennen (het debuut is tenslotte al dertien jaar oud): ja, het is allebei progressieve Noorse black metal met invloeden van buiten het genre, maar daar houdt de vergelijking ook mee op. Inmiddels zijn niet alleen de individuele vaardigheden dertien jaar verder, maar ook de studio-techniek. Met name het geluid van de drums is op deze release erg old school en het zal Kjetil, wanneer hij deze recensie leest, deugd doen te lezen dat zijn drumwerk sinds het debuut hoorbaar enorm is gegroeid. De nummers zijn gemiddeld tien minuten, inclusief de bonustrack, en dan weet je dat het bepaald geen rechttoe-rechtaan album is. Pure Noorse black metal dat qua gitaargeluid aan Bergen (Taake) doet denken, maar dan wel met een lichte heavy metal ondertoon.

Destijds was 'Prophecies Of The Dying' een prima album, maar geen uitschieter. Anno nu klinkt het wel wat gedateerd; leuk voor de verzamelaars natuurlijk die juist dit ene album niet meer te pakken konden krijgen, maar muzikaal verwacht ik veel meer van het album dat de band nu aan het opnemen en uitwerken is...


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>