Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Gory Blister - Art Bleeds

Gory Blister - Art Bleeds

Label : Eigen beheer | Archiveer onder

Release type: Demo

Marco : Bij de naam Gory Blister dacht ik eigenlijk meteen aan of een Gore Death band of een ranzige Grindcore act. Ik zat ernaast, want Gory Blister is namelijk een Italiaanse Techno Death band in het straatje van bands als Cynic en Atheist, maar bovenal (het nieuwere) Death ten tijde van "Individual Thought Patterns”. Opgericht in 1990 neemt men in 1999 de "Art Bleeds” cd op waarvan gek genoeg nu pas een 3-track promo voor me ligt. En omdat de band nu zowel een nieuwe zanger als een nieuwe bassist heeft weet ik niet hoe de band anno nu klinkt.

Zoals gezegd moet ik op "Art Bleeds” vooral aan bovenstaande bands denken wanneer "Anticlimax”, "Art Bleeds” en "Comet…” door de luidsprekers knallen. Een goede produktie, zeer vaardige muzikanten en afwisselende nummers laten deze band niet echt achterblijven bij de voorbeelden. Gory Blister doet er tempo-technisch regelmatig nog een schepje bovenop middels wat blastbeats, wat de afwisseling nog meer ten goede komt. De zang van Daniel lijkt behoorlijk op die van Chuck (r.i.p.) waardoor een nummer als "Art Bleeds” ook zo op "Individual Thought Patterns” had kunnen staan!

Een hele goede band met misschien wel een grote toekomst in het verschiet, want als men zo kan spelen kan men ook wat meer een eigen stijl crëeren…

<< vorige volgende >>