Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Masticate - Masticate

Masticate - Masticate

Label : Eigen beheer | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Demo

Tormentor Erich : Met dit titelloze werkje leveren de Polen van Masticate een promo pakketje af dat bestaat uit een cd en een dvd bijlage. Op de dvd zien we een aantal foto's die erg mooi zijn gemaakt. De bandleden staan gedeeltelijk in vuur, wat enigszins te vergelijken is met de recentere Destruction pics. Verder staat ook nog de video clip van de song 'The Line' op het schijfje en ook deze is goed verzorgd met hier en daar dezelfde effecten als op de foto's.

Maar goed, het hoofdbestand deel van deze promo is natuurlijk het (mini) album zelf. Als we de Metallica cover 'Seek And Destroy' niet meetellen houden we zo'n vijfentwintig minuten aan zeer melodieuze maar tevens ook zeer middelmatige thrash metal over. Sterker nog, het wordt zelfs vrij snel duidelijk dat de Metallica track het hoogtepunt van het geheel is. Erg jammer is dit wel, want als je de reeds eerder genoemde clip en foto's bekijkt dan bekruipt me toch het gevoel dat hier meer in had gezeten. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat je met een beetje computer verstand een hoop dingen kan doen die je op je instrument alleen kan doen na jaren van oefenen. Neem nu als voorbeeld de track van die clip. Die hobbelt maar voort op hetzelfde flauwe rifje of wat te denken van een 'My Domain' dat wel veel verschillende invalshoeken kent maar ook als los zand aan elkaar hangt?.

Kortom: deze eerste kennismaking met Masticate is mij niet zo goed bevallen. Wellicht dat we na een tijdje oefenen het nog eens gaan proberen?

<< vorige volgende >>