Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Soilwork - The Panic Broadcast

Soilwork - The Panic Broadcast

Label : Nuclear Blast | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Patrick : Eerlijk gezegd was ik niet heel enthousiast toen de vraag kwam of ik de nieuwe Soilwork op me wilde nemen. Natuurlijk ken ik de band goed en is het schrijven van een recensie over een nieuw album van de Zweden geen enkel probleem, maar over de meest recente werkjes ben ik, ondanks dat het op zich goede albums zijn, nou niet heel erg jubelend en juichend. Maar de ontwikkeling die de band de afgelopen jaren doormaakte (nog meer melodie, lichter, gepolijster), kent op dit nieuwe 'The Panic Broadcast' echter een lichte ommekeer...

Waar veranderingen in een line-up al niet toe kunnen leiden... op 'The Panic Broadcast' klinkt Soilwork op momenten weer als in hun hoogtij dagen. De terugkeer van Peter Wichers en de komst van Sylvian Coudret (Scarve) lijkt Soilwork enorm goed te hebben gedaan. De band klinkt weer fris en hoewel de stijl zeker niet drastisch om is, lijkt de band de balans tussen enerzijds agressie en kracht en anderzijds melodie en pakkende refreinen volledig te hebben hervonden. Verder pakt 'The Panic Broadcast' een stuk technischer uit dan dat het meest recente werk van Soilwork. De zang van Bj├Ârn 'Speed' Strid is wederom emotioneel en afwisselend en de verscheidenheid op het album is zeer groot. In 'Late For The Kill, Early For The Slaughter' en 'King Of The Threshold' tref je snelheid aan, '2 Lives Worth Of Reckoning' kent een zeer pakkend refrein, oprechte emotie kenmerkt 'Deliverance is Mine', 'Enter Dog Of Pavlov' kent een aantal vocale lijnen die je niet direct van Strid/Soilwork zou verwachten en in de nummers zelf ('Let This River Flow' and 'Enter Dog Of Pavlov') zul je veel diversiteit vinden.

Met dit 'The Panic Broadcast' laat Soilwork wederom horen waarom het tot de elite van Scandinavische bands gerekend mag worden. Liefhebbers van Zweedse death kunnen hier hun hart weer aan ophalen.

<< vorige volgende >>