Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Raging Speedhorn - We Will Be Dead Tomorrow

Raging Speedhorn - We Will Be Dead Tomorrow

Label : Steamhammer/SPV | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Felix : Deze band is gevormd in 1999 toen het zestal zich in hun late tiener jaren waren. Het doel van de band was opzoek te gaan naar avontuur en zo hard te spelen als maar mogelijk was. Dit is weer zo'n typische band die de waarde van Rock N' Roll hoog houdt, al is het met een wat moderner jasje als je gewend zult zijn.

Muzikaal balanceert men tussen de grootheden als Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple, Jimi Hendrix en AC/DC, maar ook de punk bands als Black Flag en Iron Monkey zijn terug te horen. Maar dit alles is in een overdonderend en lekker modern jasje gestoken, dit kun je onder meer horen aan de dubbele zang, grunts en schreeuwend. Een band als Peter Pan Speedrock put duidelijk uit dezelfde invloeden. Grappig punt is dat veel gitaarloopjes (zoals in bijvoorbeeld het nummer Scaramanga) doen me denken aan de deathmetal band Necrophagia, het zelfde logge gitaarwerk en de zelfde aanslag. De band heeft onderleiding van Danny Schuler (Biohazard member), Billy Graziadei (Biohazard member) en Joe Barresi (Queens Of The Stone Age/Fu Manchu) een geweldige moord schijf op de markt geslingerd die bol staat van de knallende nummers, eerlijk agressie en pure energie.

De band heeft onder andere al getoerd met Biohazard, Mudvayne en LA punks Amen. Bovendien hebben ze een grote indruk achter gelaten op het mainstage van Ozzfest. Laten we zien wat de toekomst nog meer voor deze band in in petto heeft. Aan deze schijf ligt het niet, die staat als een huis! Klasse!

<< vorige volgende >>