Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Trinakrius - Massacro

Trinakrius - Massacro

Label : Jolly Roger Records | Archiveer onder doom metal

Release type: Full-length CD

Pim B. : Trinakrius is een Italiaanse band die je ergens tussen doom metal en onvervalste heavy metal kunt plaatsen. De band is best aardig maar heeft vooralsnog geen potten weten te breken buiten de landsgrenzen. Trinakrius heeft altijd songs gehad in zowel de Engelse als Italiaanse taal en op dit album vinden we een compilatie van de songs in de moedertaal.


Omdat het om verschillende opnames gaat is de geluidskwaliteit hier en daar wel wat minder. De band heeft de nummers van de eerste demo uit 1996 opnieuw opgenomen en daar het nieuwe 'Come Stai' aan toegevoegd. Daarnaast tref je de tracks van de tweede demo 'Inquisantism' op deze schijf aan. Die demo, die in 2007 door Psychedoomelic Records ook al is uitgebracht, bestond destijds al uit twee delen, een deel met de songs in het Engels en dezelfde songs met Italiaanse teksten. Die laatste vind je hier dus, net zoals 'L'era Del Male' van de CD 'Santa Inquisito', en als laatste de gehele eerder genoemde demo 'Intrinakrius' uit 1996. Er komt overigens ook een vinyl versie uit die alleen deze laatstgenoemde demo bevat en de opnieuw opgenomen songs.

Buiten het feit dat het hier dus eigenlijk om een compilatie gaat en dat Trinakrius an sich een goede band is gaat met name de Italiaanse zang na een tijdje vervelen. Ik denk ook dat dit een CD is die het in eigen land goed zal doen. Wereldwijd is dit alleen weggelegd voor de fans van de band, maar voor hen is er weinig nieuws onder de zon. Kortom, een twijfelgevalletje.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>