Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Postmodern Coffin - This Morbid Coil

Postmodern Coffin - This Morbid Coil

Label : Eigen beheer | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Demo

Wilmar : Het Poolse projectmatige Postmodern Coffin bereikte mij op een zonnige aprildag met harde wind. Dan is het lastig luisteren op je mp3 met de wind die om je oren loeit en een cd die qua mastering veel te wensen overlaat. Desalniettemin is het niet slecht wat Postmodern Coffin laat horen, maar opzienbarend is het ook niet.

Als ik de muziek van Postmodern Coffin hoor, dan gaan bij mij toch echt de Coroner-bellen af. Zeker in het laatste nummer 'Acta Est Fabula' herken ik veel van de Coroner uit de 'Grin'-periode. Het doet mij ook erg denken aan Vigilant, die maffe band uit Rotterdam van jaren terug. Erg opzienbarend is de zang van T. Lemanski niet, behalve dan dat hij als twee druppels water op Mark Shelton lijkt van Manilla Road als hij in 'Season Of Mist' een meer cleane zangstijl aanneemt. Wat ik wel graag van deze band zou willen weten, is welke drummachine ze hebben gebruikt, want het klinkt allemaal heel naturel.

Als bonus staat er een KISS cover op de mini-cd, en die doet eigenlijk afbreuk aan de zes nummers die je daarvoor hebt gehoord. Het voegt niets toe, er is niets aan het arrangement veranderd dat je doet opkijken uit je vrijdagse sleur, helaas een gemiste kans. Fans van Coroner moeten maar eens naar de MySpace van deze band gaan om te luisteren of het wat voor hen is.

<< vorige volgende >>