Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Bison B.C. - Dark Ages

Bison B.C. - Dark Ages

Label : Metal Blade | Archiveer onder various

Release type: Full-length CD

Jasper : James Gnarwell en Dan And vallen ieder dag rond 16.30 uit hun nest. Tijd voor het ontbijt, dat bestaat uit verschaalde restjes bier van de avond ervoor en de resurrectie van een van de sigarettenpeuken die her en der op de grond verspreid liggen. Na het ontbijt gaan Dan en James dan eindelijk aan de noeste arbeid: het smeden van woonwijkverwoestende riffs en moedersontvoerende soli. Elke dag weer, want het zijn echte ambachtslieden, de twee gitaarmishandelaars van Bison B.C.

Bison B.C. komt ons, de onwaardige aanbidders van de almachtige riff, wederom verblijden met een shot moderne sludge metal waar je Mastodon, High On Fire, of Baroness bloed van tegen het plafond spat. Het verschil is alleen dat waar eerder genoemde bands het nodig vonden om ingewikkeld te gaan doen (Mastodon), soft te worden (Baroness) of de producer van 'Death Magnetic' in de arm te nemen (High On Fire), Bison B.C. gewoon keihard rechtdoor beukt. Als de kudde mammoeten waar deze muziek godverdomme naar hoort te klinken! Soms zijn de goede dingen des levens ontzettend simpel: Riffs, riffs, putroggel, riffs, riffs, oerkreet. Klaar. 'Dark Ages' is gewoon van de eerste tot de laatste minuut helemaal raak. Er is als recensent niet eens reden om de tracks afzonderlijk bij de naam te gaan noemen, ze raggen allemaal gegarandeerd het meubilair bij de buren aan gort.

Metal zoals het hoort dus. Douze points pour Canada. En zouden jullie me alsjeblieft een lol kunnen doen Bison B.C.: Ga zo door. Geen uitstapjes naar prog, electro, of bubblegum, maar gewoon riffs, riffs, riffs. Elke dag weer, zoals de ware ambachtsman het betaamd. Amen in de gloria. En nu allemaal opgerot, ik zwengel 'Dark Ages' nog een keer aan...

<< vorige volgende >>