Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Primordial - All Empires Fall

Primordial - All Empires Fall

Label : Metal Blade | Archiveer onder black metal

Release type: DVD/Video/Blu-ray

Pim B. : De eerste DVD van Primordial is een feit en de band pakt meteen goed uit. Als elke band een DVD als deze zou uitbrengen zou het medium voor de muziekindustrie enorm interessant zijn.

'All Empires Fall' bestaat uit twee schijven waarvan de eerste het complete concert bevat dat de band op 24 januari 2009 gaf in The Button Factory in Dublin voor zo'n 800 fans. Voor Ierse begrippen een enorm goede opkomst overigens. De show is met vijf camera's geschoten en is vrij rustig geëdit. Het enige puntje van kritiek is dat het hier en daar wat donker overkomt. Waarschijnlijk zijn de beelden door een filter gehaald en op zich past het wel bij de band maar qua kijkgenot is het wel een beetje vermoeiend na verloop van tijd. Wat betreft de songkeuze valt er niks te klagen, elk album komt aan bod.

De tweede DVD is voor de fans wellicht het meest interessant omdat de band hun gehele geschiedenis bespreekt en zo eigenlijk alle ins en outs aangaande Primordial doorneemt, erg leuk om te zien. De schijf wordt verder opgevuld met beelden van het optreden op het Ragnarok Festival in Duitsland en wat nummers van de optredens op het Hove Festival in Noorwegen en Graspop in België. Van deze laatste shows zijn het dus enkele nummers en waarschijnlijk heeft dat te maken met de geluidskwaliteit want echt goed klinkt het niet. Verder is dit gewoon een enorm geslaagde DVD geworden waarvan ook nog een special edition te krijgen is met de complete live show in Dublin als audio verdeelt over twee CD's.

<< vorige volgende >>