Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Myrah - Six Feet Down

Myrah - Six Feet Down

Label : Eigen beheer | Archiveer onder gothic metal

Release type: Full-length CD

Vera : Myrah is een Zweedse band, opgericht in 2005. Ze gaan weloverwogen tewerk. Na een single en twee ep's werkten ze twee jaar aan een volwaardig debuutalbum. Het resultaat 'Six Feet Down' klinkt dan ook erg volwassen en is een plezier om naar te luisteren. Myrah is een gothic rock/metal band met mannelijke vocalen. Zanger Patrik Essman heeft een diepe, aangename stem, geknipt voor dit melancholische genre. In drie nummers horen we gastvocalen van Alexandra Petersson (achtergrondzang) en in het titelnummer verleent Pierre Andersson enige vocale bijstand. Alles is uitgekiend tot in de puntjes, de opnamen in de Empire Studio Frösön in Zweden werden geleid door producer Markus Edwardsson. Een vrij gladde, maar warme productie.

'Like Tears In The Rain' opent na een akoestische tokkel en donder. Mijn eerste indruk is erg Katatonia achtig, maar dat komt door de melodieuze gitaren die overal heersen. Zwevende synthesizers vormen een ander vast onderdeel van de weemoedige Myrah sound. Strijkersarrangementen op de achtergrond vermeerderen dit gevoel. Het is allemaal niet nieuw of wereldschokkend, maar het is erg goed gedaan. In sommige songs horen we een "scream-echo” in de zang, maar niet van dien aard dat we nu het woord grunts in de mond zouden nemen. Vlotte rocknummers als 'When All Have Turned To Grey' en het door klassieke piano intermezzo opgesmukte 'As Daylight Dies' worden netjes afgewisseld door een ballad met samenzang ('Oceans Of Time').

Inspiratie haalde het vijftal (met een vrouw achter de toetsen) uit grote voorgangers als Sentenced, Amorphis en het recentere Insomnium. U ziet, ook al is dit een Zweedse band, we kunnen ze categoriseren als Finse gothic rock en voegen daar voor uw gemak ook nog Him en Lacrimas Profundere aan toe. De band heeft trouwens een ruime podiumervaring. Vorig jaar traden ze bijvoorbeeld op tijdens het Metal Camp gebeuren in Slovenië en er heerst opwinding in het Myrah kamp, want ze zijn terug uitgenodigd voor dit jaar. Hard werk, talent en precisie: dat moet resulteren in het opgepikt worden door een label. Wordt vervolgd…

<< vorige volgende >>