Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Raintime  - Psychromatic

Raintime - Psychromatic

Label : Lifeforce Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Patrick : Oké, opvallend is de cover van het nieuwe album van het Italiaanse Raintime wel, maar wat is dat ding spuuglelijk! Over die misser van jewelste kan ik best heen stappen, als de inhoud wel weet te boeien. Het vorige album, 'Flies And Lies', wist zich positief te onderscheiden. Is dat ook het geval met het nieuwe 'Psychromatic'?

Op 'Psychromatic' lijkt de band qua geluid wat meer terug te keren naar het debuut 'Tales From Sadness', waar het keyboard sterker aanwezig was dan op het tweede album. Maar de Italianen gooien er nog een schepje bovenop. De toegankelijkheid is nu nog meer opgeschroefd en de zware randjes zijn min of meer verdampt. Alles lijkt in het teken van een open, kleurrijk geluid en toegankelijkheid te staan. Gitaar solo's worden veelal net zo gemakkelijk vervangen door langere keyboard partijen, het tempo is flink naar beneden afgesteld en de afwisseling tussen de zuivere vocalen en diepe, zware partijen is lang niet zo sterk als voorheen. Deze variatie was toch een van de dragende delen van Raintime, maar op 'Psychromatic' heeft de band schijnbaar voor een mildere, lichtere insteek gekozen. Sterker nog: zanger Claudio Coassin gebruikt zijn diepere grunt nauwelijks meer. Het resultaat is een ultra moderne, lichte metal plaat, met overigens een paar prima composities, waar melodie en toegankelijkheid de boventoon voeren. De biografie mag praten over melodieuze death in zijn ultieme vorm, ik houd het liever op een mix van melodieuze death, power metal, progressieve metal en lichte pop invloeden. En dat moet maar net je ding zijn…

'De vlag dekt de lading niet' wil een spreekwoord ons meegeven. Nou, in dit geval wel. Dit 'Psychromatic' mag er zowel kleurrijk en gevarieerd uitzien en uitpakken, deze muzikale toverbal bevat mij te weinig pit om lekker weg te happen.

<< vorige volgende >>