Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Ares Kingdom - Incendiary

Ares Kingdom - Incendiary

Label : Nuclear War Now! Productions | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Tormentor Erich : Metal en oorlog zullen wel altijd met elkaar verbonden blijven. Logisch, want agressieve teksten passen goed bij agressieve muziek en ook het artwork van een album toont met oorlogsbeelden kracht en inhoud tegelijk. En als je de band dan ook nog een naam geeft zoals in dit geval Ares Kingdom, dan is het plaatje compleet.

De vier heren van het Amerikaanse Ares Kingdom hebben het thema oorlog dus in dit 'Incendiary' album verwerkt en het resultaat is redelijk tot goed te noemen. De voornamelijk recht toe recht aan thrash die wel wat raakvlakken met een band zoals Shadowbreed heeft en mede door de zang zelfs af en toe een beetje Unleashed achtig klinkt wordt wel enthousiast weggezet, maar is soms ook nog iets te rommelig. Positief is de wisselwerking tussen langzamere stukken zoals het instrumentale 'The Destruction Of Sennacherib' en 'Consigned To The Ages' met de overige tracks waardoor de bijna vijftig minuten aan muziek niet constant op hetzelfde tempo doordendert.

Als men de volgende keer de songs nog iets strakker weet in te spelen is en de productie nog iets voller laat klinken is er geen ontsnapping meer mogelijk en zal Ares Kingdom iedereen overwinnen. Nu valt het geheel echter nog te omschrijven als een tank op het oorlogsveld ergens middenin het gebeuren. Hij rijdt niet voorop, hij is geen aanvoerder, maar hij behoort ook niet tot de zwakkelingen die achteraan bungelen.

<< vorige volgende >>