Listen live to Radio Arrow Classic Rock
An Ocean Between Us - Drowning

An Ocean Between Us - Drowning

Label : Eigen beheer | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Demo

Wilco : Ojee… een stel somber kijkende jongetjes EN meisjes. Ze zitten in een metal band. Ze maken gothic-achtige power metal. Tot nu toe is er nog niks aan de hand, maar… één van de meisjes zingt ook, ongeveer 70% van alles, de rest doet één van de jongetjes. Nog steeds niks aan de hand zul je denken, maar hier komt ie dan: ze komen uit Italië.

Dan weet de geoefende LoM lezer al genoeg: dat is meestal geen goed teken. Waarom niet? Omdat de vocalen bij (beginnende) Italiaanse metal bands vaak erg onder de maat zijn, en al helemaal als er sprake is van een zangeres. In het geval van deze band is dat helaas echt niet anders. Muzikaal gaat het allemaal nog net, en de mannelijke screams zijn, hoewel saai en ongeïnspireerd, nog wel om aan te horen. Maar als mevrouw Kla (haar naam op de website) het nodig vindt om te zingen, en dat vindt ze nogal vaak, is al het luisterplezier verdwenen als boter in een hete braadpan. Het kippenvel wat ik krijg zal te maken hebben met de -7,5 graad die mijn thermometer aangaf vanochtend, het is in ieder geval niet veroorzaakt door deze band.

Dus helaas, alle goede bedoelingen ten spijt, dit gaat ten onder in de verstikkende eenvormigheid van de vocale beperkingen van mw Kla en de inspiratieloze muziek, want ondanks dat de productie van de demo in orde is, is het muziekaal niveau te ver onder de maat en éénvormig om hier een positieve recensie uit te kunnen persen. Geen geld aan besteden dus.

<< vorige volgende >>