Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Kleazer - A Beautiful Violence

Kleazer - A Beautiful Violence

Label : Herrie Records Inc. | Archiveer onder stoner

Release type: Mini-CD

Jordy : Met een contract bij het bescheiden Herrie Records en een optreden op het vermaarde Eurosonic, begin dit jaar, onder de gordel komt Kleazer, afkomstig uit het oosten des lands, nu met een kersverse mini-cd. 'A Beautiful Violence' telt de bescheiden hoeveelheid van drie tracks en is, zo claimt de band zelf, een poging doet het energieke live geluid op tape te vangen. De logische vraag die hierop volgt: Is de band in dit streven geslaagd? Het antwoord is duidelijk: Absoluut!

'A Beautiful Violence' laat zich het best omschrijven als een stoner-plaat met een aangenaam poppy geluid, vergelijkbaar met het materiaal van Queens Of The Stone Age. Die vergelijking klinkt wellicht wat hoog van de toren, maar is niet eens zo gek. Kleazer zet drie ijzersterke songs neer en brengt zodoende een mooie ode aan het veelzijdige werk van Josh Homme en co. Compacte songs met een lekkere drive en een grote herkenbaarheid: Dat is Kleazer.

'A Beautiful Violence' smaakt naar meer en laat een volwassen en sterk Kleazer horen. Om deze band op hetzelfde niveau in te schalen als het eerdergenoemde Queens Of The Stone Age is een paar stappen te ver, maar de Nederlanders weten hoe dan ook te overtuigen. Als deze band zich weet te ontwikkelen en puike nummers blijft schrijven zijn Herrie Records en Eurosonic slechts een kleine opstap naar veel meer.

<< vorige volgende >>