Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Kenos - X-Torsion

Kenos - X-Torsion

Label : My Kingdom Music | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Richard G. : De Italiaanse formatie Kenos is niet voor één stilistisch gat te vangen. Debuut 'Intersection' (2005) bracht nog een aardige zij het weinig spannende mix van symfo black/death, op de opvolger 'The Craving' (2007) ging het roer drastisch om richting hippe metalcore. Belangrijke vragen bij derdeling 'X-Torsion' zijn in de eerste plaats wat voor stijl er nu weer gespeeld wordt en of men er nu wel in slaagt om te overtuigen.

De eerste vraag blijkt het moeilijkst te beantwoorden. De hoofdmoot wordt gevormd door energieke death 'n roll met zeer technisch zeer gitaarwerk en stukken meer riffs per nummer dan een The Crown of Entombed. Hiermee worden constant nog de nodige core invloeden, stukjes spastische different metal en spetterend melodieus gitaarwerk vermengd. In een nummer als '2012 Omega Assimilation' wordt er trouwens ook nog steeds heftig geflirt met atmosferische, gotische black metal (Cradle Of Filth). En dan hebben we ook nog de semi-akoestische afsluiter 'Eyes Of Hurricane Part 2' die bestaat uit vijf minuten lang smaakvol vingervlug getokkel.

Wonder boven wonder klinkt 'X-Torsion' nergens als een toevallig samenraapsel van invloeden (de sterke productie is hier ongetwijfeld debet aan) en het antwoord op de tweede vraag die we ons stelden moet dan ook, geheel tegen de verwachting in, met 'ja' beantwoord worden. Kenos heeft zijn stijl nog niet gevonden, maar als dat intrigerende kunststukjes als 'X-Torsion' oplevert dan is dat helemaal niet zo erg.

<< vorige volgende >>