Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Kaipa - In The Wake Of Evolution

Kaipa - In The Wake Of Evolution

Label : Inside Out | Archiveer onder prog / sympho metal

Release type: Full-length CD

Winston : Het is alweer acht jaar gelden dat de Zweedse prog rock band Kaipa weer tot leven kwam. Hoofdman Hans Lundin kreeg daarbij sterke assistentie uit het kamp van The Flower Kings en krijgt dat tegenwoordig nog steeds. Sinds 2002 komt er regelmatig een nieuw Kaipa album uit en zo werd nu 'In The Wake Of Evolution' gesmeed.

En al snel is duidelijk dat het een goede zet was om de band weer van stal te halen want dit vijfde album sinds de wedergeboorte is wel een kroon op het geheel. Roine Stolt nam een paar jaar geleden afscheid van Kaipa om zich op solo en The Flower Kings te kunnen richten maar dat deerde Hans Lundin niet, onverdroten ging hij door en introduceerde op het vorige album Scar Symmetry's Per Linsson als klankbord en partner. Lekkere langere nummers, vol spetterende prog; fel, melodieus, sfeervol en vooral gedoopt in een geweldige sound. Luister toch eens naar 'Electric Power Water Notes', met bijna achtien minuten het langste stuk dat prachtige geheimen onthult. Maar ook het korte en folky 'Folkia's First Decision' en het afwisselende rustige maar ook bombastische 'The Seven Oceans Of Our Mind', wat een muzikaal genot.

Even een Mart Smeetsje; k·n ik zeggen dat dit Kaipa's beste album is? Ja dat kan ik…en ik meen het ook nog. Complimenten aan de Europese overburen uit Zweden.

<< vorige volgende >>