Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Suicidal Tendencies - Live at the Olympic Auditorium

Suicidal Tendencies - Live at the Olympic Auditorium

Label : Bertus | Archiveer onder punk / hardcore

Release type: DVD/Video/Blu-ray

Pim B. : Niet zo heel lang geleden zag ik op de documentairezender Holland Doc een oude VPRO documentaire getiteld 'Surfpunks' over de punkscene in de vroege jaren 80 in Los Angeles. Eén van de bands die daar onderdeel van uitmaakte was een heel jong Suicidal Tendencies. Dat deze band door de jaren heen enorm gegroeid is kun je heel goed zien als je die oude opnames vergelijkt met Suicidal vandaag de dag. Anno 2010 is Suicidal een band met een eigen geluid, stijl en attitude.
Na al die tijd is dan nu de eerste officiële DVD van de band uit Venice, Californië op hun eigen label uitgebracht.

Het zijn geen recente opnames. Het betreft hier een concert dat in 2005 voor 4000 fans werd opgenomen in de Olympic Auditorium, voordat een Koreaanse kerk intrede zou doen in het gebouw.
Met een speelduur van zo'n 75 minuten is het geen lange DVD, maar de show die de heren geven is wel in stijl vastgelegd. Geen drukke edits of felle kleuren (ik heb het idee dat er een soort van sepia-achtig filter gebruikt is) en een prima geluid. Het is bijna alsof je op het podium staat. De nummerkeuze is ook uitstekend:

1. Intro
2. I Shot Reagan
3. War Inside My Head
4. Subliminal
5. Aint Gonna Take It
6. Suicidal Failure
7. We Are Family
8. Possessed To Skate
9. I Saw Your Mommy
10. Waking The Dead
11. Show Some Love...Tear It Down!
12. Cyco Vision
13. Two-Sided Politics
14. Wont Fall In Love Today
15. Institutionalized
16. Pledge Your Allegiance

Verder bevat deze beelddrager ook een kort interview met Mike Muir, maar verder vind je weinig andere nonsens op deze DVD. Het is gewoon een gave show, waar elke fan van Suicidal volop van kan genieten.

<< vorige volgende >>