Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Virgin Snatch - Act Of Grace

Virgin Snatch - Act Of Grace

Label : Mystic Production | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Patrick : 'Act Of Grace' is alweer het vierde album van het Poolse Virgin Snatch (what's in a name?) en dateert oorspronkelijk uit 2008. Door het opgaan van Mystic Production in Indie Recordings komt het album nu wederom op de markt. En gelukkig maar!

Het album doet sterk denken aan het Bay Area thrash geluid en bands als Testament en in iets mindere mate Exodus klinken op alle mogelijke manieren door in het geluid van Virgin Snatch. 'Act Of Grace' kent weliswaar een aantal duidelijke overeenkomsten met het eerde album 'In The Name Of Blood'(2006), maar de groei is ook duidelijk terug te vinden. Vooral de vocalen steken nu een stuk sterker in elkaar. Daarnaast is het geluid een stuk krachtiger, de riffs net even scherper en de solo's gevarieerder. Het slotnummer 'It's Time', een emotioneel eerbetoon aan Witold 'Vitek' Kiełtyka (Decapitated) die in 2007 ten gevolge van een verkeersongeluk om het leven kwam, heeft een wat afwijkender geluid dan de andere acht nummers op het album en doet op momenten denken aan Nevermore.

Nee, origineel is het wellicht allemaal niet wat Virgin Snatch hier ten gehore brengt, maar als het op een dusdanige fraaie wijze gebeurt als op dit 'Act Of Grace' dan zal me dat een zorg zijn! Voor de thrash liefhebbers is 'Act Of Grace' een album om minimaal eens te gaan beluisteren en Virgin Snatch een naam om te onthouden!

<< vorige volgende >>