Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Rampart - Voice Of The Wilderness

Rampart - Voice Of The Wilderness

Label : Inferno Records | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Nima : Het hoesje van 'Voice Of The Wilderness' verraadt al een beetje wat je kunt verwachten! Een kasteel, donderslagen, raven…? Dat moet haast wel power metal zijn. Songtitels zoals bijvoorbeeld 'Warriors' en 'Age Of Steel' bevestigen dat beeld en als het schijfje eenmaal rondjes begint te draaien wordt het vooroordeel bevestigd.

Rampart is een jonge trio uit Bulgarije, opgericht in 2006 en heeft hiervoor enkel een demo uitgebracht. Muzikaal put men zijn inspiratie uit de welbekende bron van Helloween, Gamma Ray en Accept. Met dat als hoofdingrediënt komen ook vergelijkingen met genregenoten zoals Stormwarrior en Hammerfall direct naar voren. De nummers zitten dan ook vol pakkende, meezingbare refreinen, melodieuze gitaarpartijen en melodieuze zang met heldhaftige teksten. En ja, enig vorm van vernieuwing en originaliteit is hier ver te zoeken, maar dat wordt gecompenseerd door goede songwriting en muzikaal vakmanschap, mooie melodieën, pakkende riffs en goede zang van Maria (nee, het gaat echt om een man) Doychinova. Bovendien bevatten de nummers genoeg afwisseling om het album van begin tot eind overeind te houden.

Wel moet ik zeggen dat het aantrekken van een tweede gitarist de band veel goed zal doen, want nu klinken de nummers nog enigszins kaal. Al met al is 'Voice Of The Wilderness' een respectabel album geworden, maar wel eentje die alleen geschikt is voor fans die geen genoeg kunnen krijgen van melodieuze heavy en power metal.

<< vorige volgende >>