Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Freedom Call - Legend Of The Shadowking

Freedom Call - Legend Of The Shadowking

Label : Steamhammer/SPV | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Patrick : Freedom Call is altijd al een eigenzinnig eendje in de metalen bijt geweest. Hun luchtige, extreem vrolijke melodieuze power metal werd, ondanks het hoge foutheidsgehalte, door velen prima gepruimd. Maar of dit na de nieuwe schijf 'Legend Of The Shadowking' ook nog zo zal zijn?

Het vertrek van Ilker Ersin en Cedric Dupont lijkt de band compositorisch geen goed te hebben gedaan. Dit werd op 'Dimensions' al enigszins duidelijk, maar komt op dit nieuwe album schrijnend naar voren. Nummers als 'Out Of The Ruins' en 'Merlin - Legend Of The Past' zijn weliswaar nog heerlijke, typische Freedom Call tracks en trappen het album nog op vertrouwde voet af. Met een vlot tempo, een enorme toegankelijkheid en een gladjes meezingrefrein dat zich direct in je hoofd nestelt hebben ze alle kenmerken waarmee het Duitse viertal een haast onmenselijke opgewektheid op de metal scène heeft losgelaten. Vanaf het zesde nummer gaat de band een andere koers op… 'Under The Spell Of The Moon' kent een haast melodramatische uitstraling en meer een hard rock geluid. Deze licht onthutsende koerswijziging wordt voortgezet op veel van de nummers die volgen ('Dark Obsessions', het langzame 'The Darkness') en komt tot zijn dieptepunt in het tenenkrommende 'Ludwig II - Prologue'. Af en toe kent het album dan nog wel een nummer dat aan het lichtvoetige verleden doet herinneren ('Remember') maar over het algemeen kent dit 'Legend Of The Shadowking' te veel middelmatige en slechte tracks om van een geslaagde release te spreken.

Waar de één de vernieuwende elementen op dit 'Legend Of The Shadowking' zeer welkom zal heten, spreek ik hier haast liever van pure karaktermoord. Nooit gedacht dat ik ooit nog eens terug zou verlangen naar die mierzoete, pakkende deuntjes die een, of je wilde of niet, ongeëvenaarde vrolijkheid met zich mee brachten.

<< vorige volgende >>