Listen live to Radio Arrow Classic Rock
The Fallen Within - Intoxicated

The Fallen Within - Intoxicated

Label : Coroner Records | Archiveer onder metalcore

Release type: Full-length CD

Jordy : Nadat het Griekse The Fallen Within enkele jaren terug binnen korte tijd twee goed ontvangen demo's op de markt mikte bleef het lange tijd stil rondom de formatie uit Athene. Eind 2009 werd de stilte echter doorbroken: De band werd opgepikt door Coroner Records en heeft recent zijn eerste langspeler uitgebracht, te weten 'Intoxicated'.

Al snel wordt duidelijk dat The Fallen Within zijn inspiratie haalt van bands als Soilwork en In Flames. Melodische death metal is een veelgebruikte term voor dit genre en dat is ook precies wat 'Intoxicated' laat horen. Het grootste probleem van The Fallen Within is echter dat de eerdergenoemde invloedrijke bands de lat bijzonder hoog hebben gelegd. Simpel geredeneerd weten de Grieken dit niveau niet te halen. De composities steken weliswaar lekker in elkaar en muzikaal weet deze band regelmatig te verrassen, maar aan het eind van de rit lijkt de band tekort te komen. Dit betekent niet dat 'Intoxicated' een slechte plaat is, want de productie is puik en de band toont zich technisch bekwaam.

Al met al mag The Fallen Within met tevredenheid terugkijken op dit debuut, maar zal het een stapje extra moeten zetten wil het daadwerkelijk hoge ogen werpen. Wat meer vernieuwingsdrift en een experimentele insteek zou een eventuele opvolger van 'Intoxicated' goed doen.

<< vorige volgende >>